Úvod »Zdravé oleje» Ľubovníkový olej


        

Ľubovníkový olej

skladom

 

Ľubovníkový olej sa využíva pre svoje čistiace, antiseptické a protizápalové účinky. Je  vhodný na ošetrenie spálenej pokožky, po nadmernom opaľovaní, k ošetreniu narazenín, zapálených rán a pomliaždenín, uvoľňuje svalové a energetické blokády. Má povzbudzujúce účinky pri depresiách a nervových potiažoch a používa sa ako podporný prostriedok pri hormonálnej nerovnováhe a zníženej vitalite. Ľubovníkový olej dodáva pokožke potrebné bioaktívne látky, ktoré zvyšujú odolnosť. Je vyrobený iba z kvetov tradičným spôsobom. Kvet ľubovníka je ručne zbieraný v dobe priaznivého postavenia mesiaca a vyluhovaný výhradne prirodzeným slnečným svitom. Získaný produkt má sýto červenú farbu a príjemnú arómu. Vôňa je spôsobená ľubovníkovou silicou. Kvet obsahuje katechinové triesloviny, flavonové glykosidy, rutín, quercetín, červený hypericín, živicu, organické kyseliny, provitamín A, vitamín C a ďalšie. Nepoužívať pri opaľovaní!

Použitie:
Použite ku kozmetickej masáži tváre, dekoltu či k aromaterapeutickej masáži celého tela. Možno ho použiť k masáži pleti dekoltu a celého tela. Podľa žiadúceho účinku je možné do neho doplňovať éterické oleje (šalviu lekársku, levanduľu, ružové drevo a ďalšie). Pridajte 1 kávovú lyžičku do kúpeľa, behom kúpeľa ulpie olej na pokožke a po dôkladnom rozotrení navodí príjemný pocit pružnosti a elasticity.